0 (533) 091 94 81
Pazartesi - Cuma - 9:00 - 18:00,Cumartesi - 9:00 - 18:00

Miyom kaç santim olunca alınır?

Rahimde bulunan miyom jinekolojik muayeneler sonucunda öğrenilebilen yapılardır. Miyomlar, herhangi bir ağrıya neden olmayabileceği gibi, şikayete neden olabilecek ölçüde olabilirler. Bu süreçte, hastaların yanıtını merak ettiği sorular arasında “Miyom ne zaman alınmalı”, “Miyom kaç santim olunca alınır” ya da “Miyom küçülür mü” sorusu yer almaktadır. Rahimdeki miyomların belli durumlarda alınması gerekebilir. Miyom tedavisi ile ilgili önemli sorulara ve yanıtlarına bakalım.

Hangi durumlarda miyom tedavi edilmeli?

Farklı tekniklerle tedavi edilebilen miyomlarda, tedavi sürecine adım atmadan önce belirtilere dikkat edilmelidir. Aşağıdaki semptomların görüldüğü bir durumda miyomların tedavisi için adım atılabilir:

  • İdrar yollarının genişlemesi ve idrar kaçırma durumunun görülmesi
  • Tüp bebek tedavisinde tekrarlayan başarısızlıklar
  • Tekrarlayan düşükler
  • Adet kanamasının normalin çok üzerinde olması
  • Kasıklarda sert ağrıların görülmesi

Yukarıdaki durumların görülmesi, miyomların incelenmesini, tedavisini gerektiren semptomlar barındırmaktadır.

Miyom ameliyatı ile ilgili bilinmesi gerekenler: Kaç santim olunca alınmalı?

Cerrahi bir işlem olmadan da tedavi edilebilen miyom sorununa karşı cerrahi işlemlere alternatif olarak ilaç tedavisi ve bitkisel yöntemler tercih edilebilmektedir. Bu süreçte miyomların düzenli olarak kontrolü önemlidir. Miyomları tamamen ortadan kaldırmak için bir ilaç tedavisi söz konusu değildir, buna karşın tedavi metotları miyomların olumsuz etkilerini en aza indirebilir. Miyom kaç cm olunca alınır sorusu, yanıtı en çok merak edilen sorulardan biridir. Herhangi bir hasta için, miyom kaç santim olunca alınmalı sorusunun yanıtı farklı olabilir. Bu nedenle miyomun büyüklüğünden ziyade ortaya çıkan durumun önemi daha yüksektir.

Miyomun büyük ya da küçük olmasından öte, miyom kaynaklı olarak şikayetlerin artması daha çok dikkat edilen bir durumdur. Adet kanamasının yoğunluğu, kasık ve karın ağrılarının yükselmesi miyom ameliyatı için gereklilik yaratabilir. Düşük riskli bir operasyon olan miyom ameliyatı, iyi huylu tümör olarak ifade edilebilen miyomların yarattığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması adına önemlidir. Miyomların kansere dönüşme riski bulunmakla birlikte, çok düşük bir olasılık söz konusudur.

Cerrahi tedavi nasıl olur?

Miyom ameliyatı belli cerrahi tekniklerle yapılabilen bir operasyondur. Açık ve kapalı tekniklerin uygulanabildiği operasyonda miyomun başarılı bir şekilde çıkartılması sağlanır. Myomektomi olarak adlandırılan miyom operasyonunda kapalı metot, laparoskopik myektomi olarak bilinir. Bu teknikte miyomun karnın dışına çıkarılması için miyom küçük parçalara ayrılmaktadır. Bu süreçte miyomun iyi huylu mu kötü huylu olduğu da önemlidir, yapılan teknik buna göre belirlenir.

Miyomların rahatsızlık verdiği durumda, tercih edilebilen diğer metotlar içinde histeroskopik myomektomi ve histerektomi de uygulanabilir. Histeroskopik myomektomi işlemi ile rahimdeki miyom çıkarılarak tedavi sağlanır, histerektomi ise rahmin alınmasıdır. Rahmin alınması, miyomun tekrarlaması ihtimaline karşı en kesin çözümlerden biridir.

Hemen Ara
Whatsapp